Lidt om vores historie


RoskildeKoret blev dannet i 1979 ved en fusionering af de to veletablerede klassiske kor: Roskilde Kammerkor, ledet af domorganist R. Helvig Larsen, og Risøkoret. De to kor havde ved fusioneringen henholdsvis 25 og 15 års erfaring. Jørgen Haldor Hansen, der siden 1966 havde dirigeret Risøkoret, blev dirigent for det nye RoskildeKoret, en post han med stor dygtighed varetog frem til udgangen af sæsonen 2002/2003. Jørgen Haldor Hansen lod sig i 2012 pensionere efter en mangeårig karriere som organist ved Jesuskirken i Valby, hvor RoskildeKoret gennem årene har holdt adskillige koncerter. Koret medvirkede således ved festhøjmessen i anledning af Jesuskirkens 100 års jubilæum i 1991. I anledning af jubilæet indspillede koret værker af César Franck, bl.a. Messe i A-dur op.12., en indspilning, der blev nomineret til en Grammy i kategorien ”Årets danske, klassiske indspilning”. Koret har udgivet flere indspilninger og albums, hvoraf de fleste er indspillet i Jesuskirken. Se mere i ’Udgivelser’.

Fra 2003 – 2008 var RoskildeKoret ledet af Kåre G. Nielsen, organist ved Roskilde Domkirke. Koret medvirkede i disse år ved en del arrangementer i Domkirkens regi, således en musikhøjmesse, og den 4. maj 2005 ved andagten i anledning af 60 året for Danmarks befrielse. Samme efterår deltog koret ved den internationale Hospice dag i Domkirken og ved Roskilde Stiftsdag i Roskildehallerne.

Siden 2008 har Roger Munck-Fairwood haft dirigent-opgaven i RoskildeKoret.
Roger er organist ved Ølby Kirke.

RoskildeKoret, der i 2009 kunne fejre sit 30 års jubilæum med en festkoncert i bl.a. Roskilde Domkirke, har en meget omfattende koncertaktivitet bag sig og sunget en række af korlitteraturens smukkeste værker. Ved både koncerter og udgivelser har koret gennem årene samarbejdet med en lang række stjernesolister og musikere. Koret gennemfører fremdeles ca. 6 koncerter årligt og tilstræber hvert andet år at foretage en koncertrejse i Danmark eller i udlandet.

RoskildeKoret er organiseret under FOF. I anledning af 50-året for FOF Roskilde-Midtsjælland i 2012 afholdt koret i november en festlig og meget rost jubilæumskoncert for fuldt hus i Roskilde Domkirke.